Výzva "Uvař si sám" v devítce
Fastfoody v každém větším městě, restaurace s hotovkami téměř v každé obci a připravená jídla jen k ohřátí ve většině obchodů – hlady tedy trpět není třeba. Ale dokázat si nějakou klasiku připravit sám, to je výzva pro naše deváťáky, jak se vybavit na další životní cestu.
Tentokrát jsme sáhli po klasice velmi chutné, sytné, i když ne úplně kaloricky v nižších číslech. Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s cibulkou a vařeným červeným zelím a k tomu česneková polévka.
Od A do Z se v naší školní kuchyňce, postupně v týdnech v hodinách pracovních činností, podíleli žáci devátých tříd na škrábání brambor, vaření, krájení, smažení, tvoření těsta a knedlíku a samozřejmě i následné konzumaci. Jelikož měli i nějaké ty přebytky, poštěstilo se některým vyučujícím, aby mohli tuto velkou dobrotu okusit a pět na kulinářské umění "našich teenagerů" jenom chválu.
Dobrou chuť!